What’s up? Tim Leutscher

In deze serie gaan we de instructeurs van Leerwindsurfen langs en vragen we ze: What’s up? Ditmaal een

Tim Leutscher windsurf planeert

2011

In deze serie gaan we de instructeurs van Leerwindsurfen langs en vragen we ze: What’s up?

Ditmaal een kort verhaaltje van Tim. Tim heeft het voorrecht op Wieringen geboren en getogen te zijn, dus hij woont vlakbij het water. Op zijn achtste leerde hij windsurfen bij Leerwindsurfen en was vanaf dat moment het water niet af te krijgen! Windsurfclub, Windsurfclinics en natuurlijk heel veel zelf windsurfen. Twee jaar geleden deed hij de Assistent Windsurfinstructeur cursus en dit jaar doet hij de cursus om zelfstandig windsurfinstructeur te worden. Maak kennis met deze rustige jongeman die het woord ‘stress’ niet kent en liever indruk maakt met zijn moves op het water dan met stoere verhalen…

Tim, wat heeft jou de afgelopen maanden bezig gehouden?

Tim Leutscher selfieDe afgelopen maanden stonden vooral in het teken van mijn opleiding Sport&Bewegen: 4 dagen school en 1 dag per week loop ik stage bij een evenementenbureau op Texel. Daar organiseren we sportieve activiteiten variërend van mountainbiken, paintball, branding kajakken, raften op zee tot klimmen in het klimpark. In de winteravonden ben ik in de sportschool te vinden: in fitness en kickboksen kan ik mijn energie kwijt! Afgelopen maand heb ik ook meegedaan met een SUP wedstrijd in Friesland. Ook dit doe ik graag. (red. Dat hij heel knap 2e werd verteld hij er dan natuurlijk niet bij).

Waar ben je nu mee bezig?

Tim leutscher windsurf les geven

Lesgeven

Op dit moment volg ik de opleiding tot zelfstandig windsurfinstructeur. Ook voor deze opleiding moet je stage lopen. Hierdoor kan ik mijn baan als windsurfinstructeur en stage combineren bij Leerwindsurfen. De komende maanden zal ik daarom veel op het Amstelmeer te vinden zijn. Verder heb ik een bijbaan in de supermarkt en spreek ik in de weekenden graag met vrienden af.

En wat staat er de komende weken nog in de planning?

De komende tijd zal ik op zondag lesgeven bij de surfschool. Nu de zon weer gaat schijnen, wil ik vaker op het water staan, dit is er door school, stage en werk de afgelopen maanden een beetje bij in geschoten. Ik hoop dit seizoen de instructeursopleiding te kunnen afronden. Ook blijf ik trainen in de sportschool en ben ik te vinden op de SUP, ook dit is een prima workout. In mei doe ik mee aan de windsurfclinic van Leerwindsurfen. Ook al surf ik al vanaf mijn 8e, techniek kun je blijven verbeteren en het is altijd leuker om met een groep op het water te zijn.

Tot op het water!

Tim Leutscher