Beginner-windsurf-board-Fanatic-Viper

Beginners windsurf board

Beginner windsurf board. Go Big or go Home.

Wekelijks, soms dagelijks, krijg ik de vraag welk board men moet kopen. Na heerlijk gelest te hebben op een Fanatic Viper 85, wil men zelf een board kopen. En dan het liefst zo klein mogelijk. Want ‘anders ben ik het board snel ontgroeid’. Persoonlijk ben ik juist voorstander van (relatief) grote en brede boards.

Want…

Een breed board is vergevinsgezinder.

Daardoor val je minder en surf je meer.

Van vallen leer je niet zo heel veel. Van heen en weer surfen des te meer.

Heen en weer surfen is een stuk leuker dan in het water liggen.

De beste en snelste  manier om trapeze surfen, voetband varen en planeren te leren, is op een makkelijk board.

Hetzelfde geldt voor het aanleren van een goede overstag en een goede niet planerende gijp (wat de basisvoorwaarde is om een planerende gijp te leren).

Bang dat je dat beginnersboard snel ontgroeit? Ja, het zou inderdaad kunnen dat je na een jaar over het water vliegt en een kleiner board kan gebruiken. Maar vergeet dan niet dat dit komt DOOR het beginnersboard. Op een klein(er) board was je na een jaar nooit zo ver gekomen.

Bang dat dat beginners windsurfboard weggegooid geld is? Tweedehands zijn ze zeer gewild. Dus het is niet zo dat je er veel geld op toelegt als je na anderhalf jaar wat anders koopt. En trouwens, beter een gebruikt beginners windsurfboard verkopen, dan een kleine board dat in de schuur ligt onder een laag stof doordat enthousiasme is overgegaan in frustratie.

Scroll naar boven