Fanatic Eagle windsurf board

Fanatic/ Duotone Eagle

Daar is hij dan! De Fanatic/ Duotone Eagle!

(Edit maart 2024: Sinds eind 2023 heeft de hele Fanatic Windsurf board range een nieuwe naam gekregen: Duotone! Die naam kende je al van de zeilen. Duotone boards worden gemaakt door hetzelfde team en dezelfde fabriek als Fanatic)

En we zijn er heeel blij mee op de windsurfschool.

Fanatic Eagle 130 en 150
Wij hebben de Fanatic Eagle HRS in 130 en 150liter op de Windsurfschool aan het Amstelmeer.

Het doel bij Fanatic was om een board te ontwikkelen dat heel makkelijk in plané komt. Natuurlijk heeft Fanatic de Viper serie waar je perfect de eerste beginselen van het windsurfen op kunt leren en ook op kunt leren voetband surfen, trapeze surfen en planeren. Persoonlijk ben ik een groot fan van de Viper 80. Maar omdat het de naam ‘beginners board’ heeft laten veel mensen hem links liggen omdat ze denken dat ze er te ‘goed’ voor zijn. Maar juist omdat het board iets langer is en iets meer volume heeft planeert het zeer makkelijk aan. Veel makkelijker dan bijvoorbeeld een Fanatic Gecko. Dus overall maak je meer ‘planeer kilometers’ per sessie en leer je dus meer.

Maar nu is er dus de nieuwe Fanatic Eagle. Toen ik hem najaar 2022 op de Fanatic site zag verschijnen, was ik gelijk al fan en heb ik gelijk een order geplaatst voor de windsurfschool. Want snel in plané, dat willen we toch allemaal?? Nu het seizoen begonnen is en er steeds meer mensen een rondje op gevaren hebben weet ik dat het een hele goede keuze is geweest!

Voor wie is dit board?

De Fanatic Eagle is er in de maten 130 en 150 (liter). Om te leren windsurfen als volwassene zou ik voor een board van 200 liter of meer gaan met een zwaard. Daarop leer je gewoon veel sneller! Ben je wat meer gevorderd en bezig met leren voetband surfen en planeren, dan kun je de overstap naar een kleiner board maken zonder zwaard. Omdat de Eagle iets smaller is dan de Gecko, is hij ook iets wiebeliger. Dus als ik een rijtje maak van stabiel naar iets minder stabiel dan is het: Viper – Gecko – Eagle. Als ik een rijtje maak van vroeg ‘aan planeren’ naar iets minder vroeg aan planeren, dan is het: Viper – Eagle – Gecko. Wil je zo snel mogelijk een board zonder zwaard kopen; koop dan een Gecko. Wil je iets langer oefenen op de Fanatic Viper en dan een board kopen dat eerder in plané is dan alle anderen op het water en waar je jaren op vooruit kunt; koop dan een Eagle. En ook de top snelheid is trouwens nog verbazingwekkend hoog!

Geloof je het niet..? Kom maar proberen en overtuig jezelf!

Scroll naar boven