Windsurf clinic

The next level!

Datum
27 en 28 april 2024

Voor
Gevorderde tot pro
10 jaar en ouder

Inclusief
Twee dagen instructie

Zelf meenemen
Materiaal, eten en drinken

Kosten
€92,- voor een heel weekend les

Belangrijke zaken

 • Het minimale niveau is dat je in de trapeze kunt windsurfen, voetbanden aan het leren bent en jezelf kunt redden op het water. Goed kunnen opkruisen dus.
 • Je dient je eigen windsurfmateriaal mee te nemen.
 • Wind: 1 tot 9 Bft. (GAAT DUS ALTIJD DOOR!)
 • Je dient zelf voor eten, drinken en onderdak te zorgen.
 • Vol =Vol en je bent pas ingeschreven als de betaling ontvangen is.
 • Meestal beginnen we dagelijks om 11uur en zijn we om 17uur klaar. Maar als de wind vroeg, of juist laat opsteekt, kunnen we die tijden iets aanpassen.
 • Omdat we ons aanpassen aan de wind ontvang je pas 1 of 2 dagen voor de clinic een mail met de laatste info.
 • Als je inschrijft ga je akkoord met de Algemene Voorwaarden.
 • Omdat wij een plaats voor je reserveren en omdat daardoor andere mensen niet mee kunnen doen met de clinic, worden we niet blij als je last-minute afzegt. Daarom:
  • Kosteloos annuleren kan tot 7 dagen voor aanvang van de clinic.
  • Maar… moet je de les annuleren, dan mag je een vervanger zoeken die les neemt in jouw plaats. Wij hebben een plaats voor je gereserveerd en maken graag iemand anders blij met de clinic als jij niet kunt. Fair toch?

De Windsurf clinic is speciaal voor de gevorderde windsurfer. Je krijgt een heel weekend tips&tricks en leert zo dus super veel. Je geeft zelf op waar je aan wilt werken dat weekend en daar gaan we mee aan de slag. Misschien wil je de gijp verbeteren, of makkelijker in de voetbanden komen? Leren springen of een duckjibe? Het kan allemaal!

Waarom aan een clinic deelnemen? 

In elke sport kun je les krijgen, zelfs op een hoog niveau. Maar veel gevorderde windsurfers staan hier toch een beetje terughoudend tegenover. Jammer, want de clinic die Leerwindsurfen.nl organiseert voor gevorderde surfers is laagdrempelig, gezellig en is mega leerzaam. Het helpt je echt om de volgende ‘stap’ te maken.

Hoe gaat zo’n clinic in zijn werk en waarom zou je als windsurfer mee doen? 

Elke clinic begint met het stellen van doelen (welke moves wil je leren). Daarna volgt een methodische uitleg (hoe gaan we deze move opbouwen) en een technische uitleg (hoe voer je de move uit). Op het water worden de moves die jij doet door de instructeur geanalyseerd en er volgt feedback. Hierdoor blijf je niet dezelfde fout maken, maar wordt er vooruitgang geboekt.

Logisch verhaal zou je zeggen, maar waar gaan de ‘Next Level Windsurf Clinics’ dan verder dan alle andere clinics? 

Ten eerste worden de moves extra geoefend op de simulator op de kant. Klinkt in eerste instantie misschien onlogisch, want windsurfen leer je op het water toch? Niet helemaal…omdat windsurfmoves (bijvoorbeeld een gijp) gecompliceerde moves zijn waarbij je veel tegelijk moet doen, is het belangrijk dat zoveel mogelijk bewegingen geautomatiseerd worden. Dit zorgt voor ‘muscle memory’, zodat je op het water kunt nadenken over andere zaken! Een ander voordeel is dat je op de simulator de moves per minuut vaker kunt oefenen.

Goede windsurfer of goede instructeur 

Naast dat een instructeur een move goed kan voordoen, is het nog veel belangrijker dat hij het kan overbrengen op de cursisten. Bij Niek van der Linde, die jarenlang zelf op hoog niveau heeft gesurft, zit dat wel goed. Hij geeft sinds 1997 windsurfles en naast de Academie voor Lichamelijke Opvoeding heeft hij nog vijf opleidingen tot windsurfinstructeur afgerond. Meerdere Clinic leerlingen die hij heeft lesgegeven zijn Europees en/ of Wereldkampioen geworden. #nopressure 😉

Niveau

Iedereen die in de trapeze kan surfen en voetbanden aan het leren is kan meedoen. Dat zorgt voor een zeer gemêleerd gezelschap qua leeftijd. Er doen regelmatig kids van 10 jaar mee, maar ook ervaren windsurfers van 60jaar! Het belangrijkste is dat je jezelf goed kunt redden, zodat ik mij kan concentreren op mensen nieuwe skills aanleren in plaats van mensen redden die niet terug kunnen komen. Goed op kunnen kruisen is dus erg belangrijk!

Materiaal

In principe zorgt iedereen voor zijn eigen materiaal, maar als er weinig wind is, dan hebben wij (gratis) extra brede boards om de basics te kunnen oefenen. Heb je zelf geen (of niet het juiste) materiaal, dan kun je ook materiaal huren. Dit is echter wel beperkt, dus geef dit tijdig door. De kosten per dag zijn €35,- per tuigage en €35,- per board. (Het normale tarief is €21,- per anderhalfuur, per item).

Check de video om een indruk te krijgen hoe zo’n Windsurfclinic er uit ziet:

Scroll naar boven