Windsurfclub

Wekelijks Windsurfles

Windsurfclub

Voor
Beginner & gevorderde
9 jaar en ouder

Wanneer
In het weekend
13 x 1,5 uur

Inclusief
Board, zeil , pak

Zelf meenemen
Zwemkleding, handdoek, surfschoentjes

Tijden 2024 Windsurfclub:

1e jaars: Zaterdag 9:30
1e jaars: Zondag 9:30
2e jaars: Zondag 15:00
3e jaars: Zondag 13:15
Masters: Zondag 11:15

Data 2024 Windsurfclub

11 & 12 mei
18 & 19 mei
25 & 26 mei
1 & 2 juni
8 & 9 juni
15 & 16 juni
22 & 23 juni
29 & 30 juni
6 & 7 juli
13 & 14 juli
Zomervakantie
7 & 8 sept
14 & 15 sept
21 & 22 sept

De windsurfclub cursus bestaat uit een reeks van 13 lessen van 1,5 uur en iedereen die 9 jaar of ouder is kan meedoen. Je hoeft geen surfervaring te hebben, maar een zwemdiploma is wel verplicht natuurlijk. Je kunt inschrijven voor de Windsurfclub op zaterdag of zondag. De lessen starten half mei en eindigen eind september. In de zomervakantie is er geen les.

Wij zorgen voor de perfecte materialen om het windsurfen te leren. De nieuwste beginnersplanken zijn kort, breed en stabiel waardoor je veel minder snel je evenwicht zal verliezen. De zeilen zijn licht en worden aangepast aan de lengte, kracht en het niveau van de surfer. Ook wordt er gezorgd voor een surfpak. Je dient zelf voor surfschoentjes te zorgen (lees hier info over het aanschaffen van surfschoentjes). Het enige dat jij verder mee hoeft te nemen, is je zwemkleding en een handdoek. En je leert niet alleen heel goed windsurfen; het is vooral ontzettend leuk om met (nieuwe) vrienden op het water te staan!!

Onze enthousiaste instructeurs staan voor je klaar.

Kosten Windsurfclub

Een heel seizoen van 13 lessen van anderhalf uur inclusief materiaal kost €200,-. Klik op de knop BOEK NU om in te schrijven.

1e jaar windsurfclub

Als je nog nooit of heel weinig, op een surfplank hebt gestaan, dan kun je jezelf inschrijven voor de 1e jaars Surfclub. Met veiligheid en plezier hoog in het vaandel, leer je in deze cursus alle koersen surfen en verschillende mogelijkheden om te draaien. Afhankelijk van de wind worden er ook suftricks, zeil optuigen en veiligheidsregels aangeleerd. Een plank, zeil, surfpak en schoentjes hebben wij voor je. Het enige dat je mee hoeft te nemen, is je handdoek en zwemkleding!

2e jaar windsurfclub

Nadat alles van het vorige seizoen herhaald is, gaan we verder met moeilijkere surftricks en trapezesurfen. Misschien planeer je dit seizoen zelfs wel je eerste meters. Een grotere kick bestaat er niet! Wij zorgen weer voor je board, zeil en surfpak. Als je je eigen warme, droge pak wilt kopen lees je hier waar je op moet letten bij de aankoop van een surfpak.

3e jaar windsurfclub

De technieken zullen nog verder worden geperfectioneerd. Er wordt steeds meer gefocust op planeren en het gebruik van de voetbanden. Ook wordt er tijd besteed aan wedstrijdtechniek en -tactiek. Wij zorgen weer voor alle materialen, maar natuurlijk mag je ook je eigen pak, plank en zeil meenemen! Je niveau wordt steeds beter, dus dan is het wel zo fijn om je eigen spullen te hebben. Je kunt dan ook gaan surfen als je geen les hebt!

Masters windsurfclub

Kom je surfen voor het vierde, vijfde, zesde of achtentwintigste jaar, dan kun je inschrijven voor de Masters groep. De technieken worden nog verder verfijnd. De focus ligt op hard gaan en planerend gijpen. En misschien zelfs wel een sprongetje! Door het niveauverschil wordt de instructie steeds individueler.

Ben je benieuwd hoe de Windsurfclub er uit ziet? Check onderstaande video!

Windsurfclub 1e jaars, 2e jaars, 3e jaars en masters mei 2023
Windsurfclub 1e jaars, 2e jaars, 3e jaars en Masters in 2012
Scroll naar boven