windsurflessen-windsurfschool

Verslaafd door windsurflessen

Windsurfen, hoe raak je er helemaal verslaafd aan?

Jij weet Het. Ik weet Het. En op Wijk aan Zee, het Amstelmeer en de Brouwersdam zijn ook heel wat mensen die Het weten. Maar je buurman, buurvrouw, vriend, zoon of dochter weet Het nog niet. Het is geen geheim, maar je komt er niet vanzelf achter. Zo zijn er een aantal andere verleidingen die op de loer liggen. De bank, de playstation en wat andere sporten die ook onder het kopje ‘fun’ vallen, kunnen er voor zorgen dat Het niet bovenaan ieders prioriteitenlijst staat. Daar ben jij voor nodig, zeer geëerde lezer! Vertel je potentiële slachtoffer zwemkleding aan te doen en sleur ze mee naar het water. Je zal Het namelijk eerst gedaan moeten hebben voor je weet wat Het allemaal met je doet.

WINDSURFEN RULES!

windsurflessen-e_type
Windsurfen Rules!

Om je potentiële slachtoffer verslaafd te krijgen, moet je de juiste keuzes maken. Onjuiste beslissingen leiden onherroepelijk tot de eeuwige one-liners als: ‘wel heen, maar niet terug’ die moeiteloos worden aangevuld met ‘ik krijg nog pijn aan mijn rug als ik er aan denk’. En die uitspraken hebben we van de Stephan van den Berg generatie wel genoeg gehoord en zijn tegenwoordig volstrekt overbodig. Mits er gebruik gemaakt wordt van: Het 2 stappen plan.

De 2 stappen zijn niet heel lastig te onthouden, namelijk:

  • Zorg dat het potentiële slachtoffer een zwemdiploma heeft;
  • Breng ze bij een windsurfschool voor één of meer windsurflessen.

(Het is wel belangrijk om bovenstaande volgorde aan te houden.)

Nee! Ik probeer geen klanten te winnen, maar ik zie het zooooooo vaak ‘fout’ gaan. Snik :’-( En dat ondanks de aller-aller-aller-beste bedoelingen van vaders en vrienden, om iemand met het windsurfvirus te besmetten.

windsurflessen-windsurfschool

Waarom naar een surfschool voor windsurflessen?

  • Ze hebben het perfecte materiaal! Het board en zeil kan ten alle tijden worden aangepast aan de wind en de leerling. Iets meer wind, kleiner zeiltje. Is de leerling wat groter en zwaarder, groter board. Pikt de leerling het snel op, dan snel naar de kant om een halve meter groter zeil te pakken. Om maar te zwijgen over de noodzaak om kinderen met een kindertuigage te laten surfen in plaats van jouw stormzeil.
  • Windsurfinstructeurs kunnen niet alleen windsurfen, maar ze kunnen het ook nog uitleggen. En dan heb ik het niet over uitleggen waar je de giek vast pakt. Nee, het gaat erom dat de leerling snapt waarom iets ‘zo’ moet. Ja, ik kan lezen, maar dat betekent niet dat ik dat mijn dochter kan leren!
  • Een windsurfinstructeur heeft geduld.
  • Van een windsurfinstructeur neemt de leerling iets aan.

Ja, windsurflessen kosten geld. Misschien zelfs wel 40,- Euro. Maar er is vaak maar 1 kans om iemand te laten ervaren hoe gaaf het windsurfen is. Na één middag frustratie, krijg je mensen moeilijk nog een keer op de plank.

Dus een goed bedoelde tip: Neem je potentiële slachtoffer mee naar een windsurfschool en zorg dat ze ten miste 1 privé windsurfles krijgen. Bij een goede windsurfschool kunnen ze dan overstag, heen èn weer terug surfen.

Amen.

PS.: Het ziet er grappig uit, maar zo leer je iemand echt NIET windsurfen. Als je aandelen hebt in de lokale fysiopraktijk, is dit overigens wel de juiste methode.

Scroll naar boven