Zomer-in-Zeeland-Daniel-Bossevain-selfie

Zomer in Zeeland

In Zomer in Zeeland verhuist Sjors Mulder (Daniël Boissevain) met zijn kinderen van Amsterdam naar Zeeland. En dat gaat niet altijd even soepel!

Zomer-in-Zeeland-camera-actie
Camera klaar..?? Actie!

Na het overlijden van zijn vrouw, besluit columnist Sjors Mulder het roer helemaal om te gooien en met zijn kinderen van Amsterdam naar het Zeeuwse dorpje Lekzand te verhuizen… om te windsurfen. Zijn dochter Fenna (Pip Pellens) en zoon Jurgen (Tonko Bossen) zitten helemaal niet te wachten op deze plotselinge verandering. De enige die het besluit van Sjors nog enigszins begrijpt is zijn eindredacteur en goede vriendin Juul (Jennifer Hoffman). Met haar bespreekt hij het vreemde reilen en zeilen in Lekzand, waar hij markante types leert kennen. Als blijkt dat Sjors zijn ongezouten mening over het dorp beschrijft in een column in een landelijk dagblad, komt hij direct in het middelpunt van de belangstelling te staan van de dorpsgenoten. 

Zomer-in-Zeeland-Daniel-Bossevain-windsurfles
Fietsen verleer je niet. Windsurfen al helemaal niet.

De meeste strandscenes zijn geschoten bij Hargen aan Zee. En het leuke is dat ik hier ook een kleine bijdrage heb mogen leveren. De hoofdrol speler, Daniël Boissevain, wilde eerst een windsurf-opfris-les hebben voor hij zijn kunsten op het witte doek ging vertonen. Maar het bleek weer dat je windsurfen nooit verleerd, want na een uurtje was hij weer aan het gijpen en voorzichtig aan het planeren. Ook heb ik ze van het nodige windsurf materiaal mogen voorzien en kunnen assisteren bij de opnames. Een beetje jammer was wel dat de Leerwindsurfen stickers in de zeilen werden afgeplakt, haha. De 13 jarige Bodhi Kempen en 14 jarige Tijmen Meijer kun je nog voorbijzien komen als Sjors en Tim in hun jonge jaren. En Harco-Jan Folkerts mocht nog wat stand-in windsurf actie doen. Al met al was het een leuke ervaring om zoiets bij te wonen. Met veel wachten tot de betreffende scenes eindelijk geschoten worden, maar ook mooi om te zien hoe professioneel de acteurs er mee om gaan.

Zomer in Zeeland is een re-make van de Australische serie 800 Words, waarin gegolfsurft wordt. Kijk dus niet raar op als er windsurfboards worden gewaxt….

Zomer in Zeeland is elke maandag om 20:30 op SBS6. Volgens mij zijn er 12 afleveringen.

Enjoy

Zomer-in-Zeeland-Daniel-Bossevain-selfie
Surf’s up!
Scroll naar boven