Corona

Corona

Beste Windsurfers en SUPpers, Het zijn onzekere tijden. Zaken die gisteren nog ‘normaal’ leken, kunnen morgen een hele

Beste Windsurfers en SUPpers,

Het zijn onzekere tijden. Zaken die gisteren nog ‘normaal’ leken, kunnen morgen een hele uitdaging zijn. En wie en wat moet je geloven? Niemand kan op dit moment serieuze uitspraken doen over hoe alles er over 2 weken uitziet. Daarom kijken wij bij de Windsurf- en SUPschool ook niet meer dan enkele dagen vooruit. Op deze pagina zullen we alle berichten plaatsen die ons als Windsurf- en SUPschool aangaan.

Stay safe!

Niek

 

Update 7 Mei 2020

Na 11 mei mogen wij iedereen weer lesgeven!

 

Update 22 April 2020

Dinsdag 21 april kregen we van Premier Rutte positieve berichten te horen voor wat betreft de jeugdige sporters!

  • Kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf 29 april weer buiten aan trainingen doen, waarbij ze dan niet op anderhalve meter hoeven te letten.
  • Voor jongeren van 12 tot en met 18 geldt hetzelfde, behalve dat ze wel op anderhalve meter moeten letten.

Dat betekent dat we, met inachtneming van de regels, windsurf- en SUPles kunnen geven aan iedereen tot en met 18 jaar! Deze regels blijven tot 20 mei. Hopelijk komt er daarna een verdere versoepeling en kunnen we ook volwassenen lesgeven.

 

Update 12 April 2020

Ook bij ons wordt deze dagen veel vaker het journaal gekeken dan dat we normaal gesproken doen. We houden de Corona ontwikkelingen scherp in de gaten. Ook de sites van NOC*NSF en het Watersportverbond verliezen we niet uit het oog. Op de site van het Watersportverbond staat het volgende te lezen:

Watersportverbond-corona

Misschien kunnen we toch eerder lesgeven dan de 1 juni die ik eerder noemde en kunnen we na 28 april toch al starten? Rond 21 april weten we hier meer over. Misschien alleen privé lessen? Misschien alle lessen? Op dit moment kunnen wij daar helaas nog geen voorspelling over doen. We houden de ontwikkelingen in de gaten en houden jullie op de hoogte. Tot die tijd kun je prima zelf Windsurfen en SUPpen, zolang je maar een rustig plekje zoekt en na het sporten gelijk naar huis gaat en dus niet blijft ‘ouwehoeren’ op het strand.

 

Update 24 maart 2020

In verband met de nieuwe Corona maatregelen zijn alle geplande Windsurfclinics, Windsurfclub-lessen en SUP-Cursus-lessen tot na 1 juni uitgesteld. De mensen die ingeschreven hebben, hebben inmiddels een mail ontvangen. Voor de Windsurf Clinic komen nieuwe data zodra dat mogelijk is. De Windsurfclub zal pas na 1 juni starten en de eerste 2 SUP Cursussen zijn gecanceld. Er kan gewoon ingeschreven worden voor de SUP cursussen van 1 juni.

 

Update 19 maart 2020

Op zondag 15 maart heeft het kabinet drastische maatregelen genomen in de aanpak van het Coronavirus. Het zal niemand ontgaan zijn. In het kort: Alle scholen, eet- en drinkgelegenheden en sportclubs gaan tot en met 6 april dicht. Eerder waren al alle evenementen met meer dan 100 personen verboden.

Onze lessen hebben we tot en met 6 april ook gecanceld. Gelukkig waren dat er maar een paar.

En hoe het daarna gaat? Geen idee! Het zou mij niet verbazen als deze maatregelen verlengd worden. Wat ik wel weet:

  • Vanaf 10 april is het Goede vrijdag en Paasweekend. Losse privé lessen kunnen gewoon geboekt worden voor dit weekend en daarna. Mochten we de lessen moeten verschuiven dan is dat geen probleem, want alle betalingen blijven een jaar geldig!
  • Ook voor de Windsurf clinics van 18 &19 april en 2 & 3 mei kan gewoon worden ingeschreven. Als deze niet kunnen doorgaan, komen er alternatieve data.
  • De windsurfclub start op 9 mei. Inschrijven kan al. Mochten er data niet door kunnen gaan, dan verplaatsen we deze lessen naar het einde van het seizoen.
  • Op 12 mei starten de eerste SUP Cursus lessen. Mocht er een cursus niet door kunnen gaan vanwege Corona maatregelen, dan kun je inschrijven voor één van de andere cursussen later in het jaar.

Zelf SUPpen en Windsurfen kan (vooralsnog) gewoon. Als je de knuffels en de highfives op de kant even weg weglaat ben je aardig save! Surfend of SUPpend binnen 150cm van iemand anders komen, is namelijk erg knap. Dus mijn advies: ga lekker het water op zolang het kan! Lekker buiten sporten is namelijk heel goed voor je weerstand en je wordt er weer blij van!

Sea you!

Niek