Corona

Corona

Beste Windsurfers, Wingfoilers en SUPpers,

Het zijn onzekere tijden. Zaken die gisteren nog ‘normaal’ leken, kunnen morgen een hele uitdaging zijn. En wie en wat moet je geloven? Niemand kan op dit moment serieuze uitspraken doen over hoe alles er over 2 weken uitziet. Daarom kijken wij bij de Windsurf- SUP- en Wingschool ook niet te ver vooruit. Op deze pagina zullen we alle berichten plaatsen die ons als Windsurf- SUP- en Wingschool aangaan.

Wat altijd geld bij ons:

 • Boek alleen een les/ clinic als dat op dat moment volgens de dan geldende regels mag.
 • Mocht later blijken dat het niet meer mag: 100% geld terug op je rekening als jouw les/ clinic niet door mag gaan of als je niet af kunt reizen naar ons door de officiële Corona regels van de overheid.
 • Houd je aan de geldende Coronaregels zoals die er oa zijn voor het gebruik van mondkapjes, afstandhouden, quarantaine en isolatie.
 • Mocht de instructeur vanwege Corona of quarantaine niet kunnen lesgeven, dan verplaatsen we je les of ontvang je het geld terug.
 • Als je zelf Corona hebt of in quarantaine moet kunnen wij daar niets aan doen en gelden de regels uit onze Algemene Voorwaarden:

Omdat wij tijd vrijhouden om jou les te geven en omdat daardoor andere mensen geen les kunnen nemen zijn we niet blij als je een les last-minute afzegt. Daarom:

 • Tot 1 week voor de les kun je zelf je les via ons boekingssysteem met je gebruikersnaam en password verzetten.
 • Verzetten of annuleren van een les kan tot 96 uur (4 dagen) voor aanvang van de les zonder dat er kosten in rekening worden gebracht.
 • Bij niet ‘op komen dagen’ of ‘annuleren’ binnen 96 uur, wordt het gehele bedrag in rekening gebracht.
 • Maar… moet je de les binnen 96 uur annuleren, dan mag je een vervanger zoeken die les neemt in jouw plaats. Wij hebben tijd voor je vrijgehouden in ons schema en maken graag iemand anders blij met een les als jij niet kunt. Ook zullen wij ons uiterste best doen om het lege plekje op te vullen. Lukt dat, dan worden er bij jou geen kosten voor de les in rekening gebracht. Lukt het niet, dan brengen wij wel kosten in rekening. Fair toch?

Stay safe!

Niek

Update 26 April 2021

Tot en met 26 jaar mag je qua buitensporten ‘alles’. Voor iedereen van 27 jaar en ouder zijn er wel regels. Zie onder wat het NOC*NSF schrijft:

Wij kunnen dus ook volwassene (groepjes) lesgeven, maar houden wel een 1,5 meter afstand aan!

Natuurlijk blijf je thuis bij klachten!

Update 11 maart 2021

Vanaf 16 maart is er een verruiming van de mogelijkheden voor volwassen sporters. Vanaf die datum mogen 4 sporters samen sporten in 1 groep. Er mogen ook meerdere groepjes naast elkaars porten, als die maar niet mengen. De overige maatregelen blijven ven kracht. Dus tot en met 26 jaar mag je ‘alles’.

Update 25 februari 2021

Vanaf 3 maart 2021 mogen wij iedereen lesgeven tot en met 26 jaar zonder dat we 1,5 meter in acht moeten nemen. Al houden wij die 1,5 liever wel in acht voor jouw en onze veiligheid, zijn we heel blij dat we les mogen geven!

Bron: NOC*NSF

Ben je ouder dan 26 jaar, dan geld voor buitensport maximaal 2 personen per groepje, per instructeur. Maar er mogen wel meerdere groepjes ‘naast’ elkaar sporten. Zie onder. Gelukkig is het bij Windsurfen, SUPpen, en Wingen heel makkelijk om afstand te houden, zeker op het water. Op de kant zijn we extra alert dat iedereen genoeg afstand houdt.

Bron: watersportverbond.nl

Update 7 Mei 2020

Na 11 mei mogen wij iedereen weer lesgeven!

Update 22 April 2020

Dinsdag 21 april kregen we van Premier Rutte positieve berichten te horen voor wat betreft de jeugdige sporters!

 • Kinderen tot en met 12 jaar mogen vanaf 29 april weer buiten aan trainingen doen, waarbij ze dan niet op anderhalve meter hoeven te letten.
 • Voor jongeren van 12 tot en met 18 geldt hetzelfde, behalve dat ze wel op anderhalve meter moeten letten.

Dat betekent dat we, met inachtneming van de regels, windsurf- en SUPles kunnen geven aan iedereen tot en met 18 jaar! Deze regels blijven tot 20 mei. Hopelijk komt er daarna een verdere versoepeling en kunnen we ook volwassenen lesgeven.

Update 12 April 2020

Ook bij ons wordt deze dagen veel vaker het journaal gekeken dan dat we normaal gesproken doen. We houden de Corona ontwikkelingen scherp in de gaten. Ook de sites van NOC*NSF en het Watersportverbond verliezen we niet uit het oog. Op de site van het Watersportverbond staat het volgende te lezen:

Watersportverbond-corona

Misschien kunnen we toch eerder lesgeven dan de 1 juni die ik eerder noemde en kunnen we na 28 april toch al starten? Rond 21 april weten we hier meer over. Misschien alleen privé lessen? Misschien alle lessen? Op dit moment kunnen wij daar helaas nog geen voorspelling over doen. We houden de ontwikkelingen in de gaten en houden jullie op de hoogte. Tot die tijd kun je prima zelf Windsurfen en SUPpen, zolang je maar een rustig plekje zoekt en na het sporten gelijk naar huis gaat en dus niet blijft ‘ouwehoeren’ op het strand.

Update 24 maart 2020

In verband met de nieuwe Corona maatregelen zijn alle geplande Windsurfclinics, Windsurfclub-lessen en SUP-Cursus-lessen tot na 1 juni uitgesteld. De mensen die ingeschreven hebben, hebben inmiddels een mail ontvangen. Voor de Windsurf Clinic komen nieuwe data zodra dat mogelijk is. De Windsurfclub zal pas na 1 juni starten en de eerste 2 SUP Cursussen zijn gecanceld. Er kan gewoon ingeschreven worden voor de SUP cursussen van 1 juni.

Update 19 maart 2020

Op zondag 15 maart heeft het kabinet drastische maatregelen genomen in de aanpak van het Coronavirus. Het zal niemand ontgaan zijn. In het kort: Alle scholen, eet- en drinkgelegenheden en sportclubs gaan tot en met 6 april dicht. Eerder waren al alle evenementen met meer dan 100 personen verboden.

Onze lessen hebben we tot en met 6 april ook gecanceld. Gelukkig waren dat er maar een paar.

En hoe het daarna gaat? Geen idee! Het zou mij niet verbazen als deze maatregelen verlengd worden. Wat ik wel weet:

 • Vanaf 10 april is het Goede vrijdag en Paasweekend. Losse privé lessen kunnen gewoon geboekt worden voor dit weekend en daarna. Mochten we de lessen moeten verschuiven dan is dat geen probleem, want alle betalingen blijven een jaar geldig!
 • Ook voor de Windsurf clinics van 18 &19 april en 2 & 3 mei kan gewoon worden ingeschreven. Als deze niet kunnen doorgaan, komen er alternatieve data.
 • De windsurfclub start op 9 mei. Inschrijven kan al. Mochten er data niet door kunnen gaan, dan verplaatsen we deze lessen naar het einde van het seizoen.
 • Op 12 mei starten de eerste SUP Cursus lessen. Mocht er een cursus niet door kunnen gaan vanwege Corona maatregelen, dan kun je inschrijven voor één van de andere cursussen later in het jaar.

Zelf SUPpen en Windsurfen kan (vooralsnog) gewoon. Als je de knuffels en de highfives op de kant even weg weglaat ben je aardig save! Surfend of SUPpend binnen 150cm van iemand anders komen, is namelijk erg knap. Dus mijn advies: ga lekker het water op zolang het kan! Lekker buiten sporten is namelijk heel goed voor je weerstand en je wordt er weer blij van!

Sea you!

Niek

Scroll naar boven