niek-van-der-linde-2017-maart-windsurf

What’s up? Niek van der Linde

In deze serie gaan we de instructeurs van Leerwindsurfen langs en vragen we ze: What’s up? Groot aandeelhouder

In deze serie gaan we de instructeurs van Leerwindsurfen langs en vragen we ze: What’s up?

Groot aandeelhouder en klusjesman van de surfschool, Niek van der Linde, mag hierin de spits afbijten.

Wat heeft jou de afgelopen maanden bezig gehouden?

Als de lessen in het najaar stoppen, is het niet zo dat er niets meer te doen is. Zo moet de surfschool winterklaar worden gemaakt. Alles aan de buitenkant wordt daarbij stormvast gemaakt of verwijderd en de planken en pakken gaan naar de opslag. Ook wordt er gelijk nagedacht over het volgende seizoen. Wat ging er goed en vooral, wat moet er beter?! Daarnaast kijk ik kritisch naar het materiaal. Wat is er versleten, wat moet er vervangen worden en wat willen we nieuw. Kiezen welke te-gek-gave boards en zeilen we volgend jaar gaan gebruiken, behoort natuurlijk tot de leukere dingen. Daarnaast had ik in 2016 de eer om twee knie-operaties te ondergaan, dus was dit najaar ook nog druk met fysio en hersteltraining.

niek-van-der-linde-2017-maart-sup

4 x per week het water op is het doel. Slecht weer bestaat niet, slechte kleding wel.

Waar ben je nu mee bezig?

Natuurlijk is de winter ook de periode voor mij om op vakantie te gaan, want dat komt er in de zomer natuurlijk niet van. Eén kort tripje naar de golven en één naar de sneeuw zitten er al op en van beiden staat er nog één in de planning. Een mooi vooruitzicht dus. Verder ben ik veel aan het surfen en SUPpen. Iets wat er in de zomer ook flink bij inschiet. Natuurlijk sta ik veel op het water tijdens het lesgeven, maar echt zelf surfen en SUPpen doe ik dan minder dan ik zou willen. Dus nu maar zo veel mogelijk.

In het begin van het nieuwe jaar probeer ik ook zoveel mogelijk de planning rond te krijgen. Als eerste worden de windsurfclinics gepland. Als de instructeurs hun roosters en vakanties weten, kunnen we de Surfclub en Surfweken plannen. Vervolgens krijgt de site een update en kan ik reclame maken voor de lessen via facebook, krant en nieuwbrief. En dan heb ik een dochter die nu bijna twee jaar is, dus nu kan ik lekker veel tijd bij haar zijn en gaan we zoveel mogelijk naar buiten, zwembaden en speeltuinen. Ik kan namelijk niet zo goed tegen thuis zitten en daar is mijn dochter dus de dupe van 🙂

niek-van-der-linde-2017-maart-snowboard

Sneeuwfun met de hele familie

En wat staat er de komende weken nog in de planning?

Eerst nog even naar de bergen met de familie… en hopelijk ligt er wat sneeuw. Tussen half maart en begin april gaan we de surfschool weer klaarmaken voor het nieuwe seizoen. Samen met Eric van de Surfstallingen wordt alles schoongemaakt, geschuurd en geschilderd aan de buitenkant. De nieuwe surfmaterialen worden, hopelijk op tijd, geleverd. En zaken als touwtjes en mastvoetjes worden gechecked op slijtage. De grootste uitdaging elk jaar is om de Instructeurs Meeting te plannen met 7 personen. Het blijft lastig om een dag te vinden dat iedereen kan. Als het mooi weer is, gaan we begin april weer open voor privé lessen, dus dan moet alles klaar zijn.

Zo, dat was het voor nu.. volgende keer iemand anders aan het woord!

Sea you!