Thomas mooij gijp Leerwindsurfen

What’s up? Thomas Mooij

In deze serie gaan we de instructeurs van Leerwindsurfen langs en vragen we ze: What’s up?

Ditmaal een kort verhaaltje van Thomas, die dit jaar alweer voor het vijfde jaar gaat lesgeven. “En jullie zijn voorlopig nog niet van me af, want ik ga weer een nieuwe studie beginnen en wil daarnaast graag blijven lesgeven de komende jaren”, vertelde hij vorige week.

En dat vinden wij helemaal niet erg!!!

Thomas-faceThomas, wat heeft jou de afgelopen maanden bezig gehouden?

“Momenteel ben ik bezig met het 4e en laatste jaar van mijn opleiding bedrijfseconomie. Het laatste jaar is natuurlijk het belangrijkst hierin. Tijdens het volgen van de studie heb ik ook nog vele uren op het water kunnen staan, gelukkig. Daarnaast heb ik nog wat uren in de sportschool doorgebracht om lekker actief te blijven tijdens de koude, windarme weken. Tussendoor het geluk gehad om nog even een volle week op het water te staan, op Fuerteventura. Waardoor ik nu ook enthousiast ben geraakt voor het golfsurfen. Nog meer uren op het water… Wat iets goeds is.”

Thomas surf
Surfen op Fuerteventura. Niet heel vervelend.

Waar ben je nu mee bezig?

“Momenteel ben ik aan het afstuderen. Zo’n hele dag achter een bureau is op één of andere manier toch wel intensief, dus veel op het water sta ik niet meer. In het weekend ben ik vrij, dan spreek ik meestal af met vrienden en sta ik op het voetbalveld. Ben daarnaast al wel bezig om weer fit te zijn voor een heel seizoen windsurfen. Dus dat is trainen in de sportschool.”

En wat staat er de komende weken nog in de planning?

“Ik zal aankomende periode nog steeds bezig zijn met afstuderen. Gelukkig is het uur weer vooruit, waardoor een sessie in de avond weer goed mogelijk is. Mijn stageadres is dicht bij het Amstelmeer, dus ik zie mezelf de komende periode wat vaker op het water staan. Ook gaat het surfseizoen bij Leerwindsurfen weer beginnen. Voor mij alweer het 5e seizoen. Vanaf mei zal ik op de zaterdagen de cursisten van de surfclub jaar 1, 2, 3 & 4 les gaan geven en in de zomervakantie zal ik weer aanwezig zijn bij een aantal surfweken. Na de surfweken zal ik, waarschijnlijk, weer de schoolbanken ingaan. Dit keer om een opleiding te volgen voor docent Economie.

Laten we hopen dat het water weer wat warmer wordt en dat de wind flink gaat waaien. Dan zie ik jullie graag weer op het Amstelmeer.”

Groeten,

Thomas Mooij

Scroll naar boven