windsurfen-de-beste-crosstraining-core-spieren

Windsurfen is de beste crosstraining

Of je nu weinig sport, of juist heel veel aan sport doet, iedereen is gebaat bij een betere balans en coördinatie en een sterkere ‘core’. Eén van de meeste effectieve sporten om dat te bereiken is windsurfen. Een perfecte hobby voor mensen die weinig sporten en ook een ideale crosstraining voor de fanatieke sporter. En het mooie is; het voelt niet eens als sport of trainen, maar als plezier hebben in de natuur!

De voordelen van windsurfen:

windsurfen-de-beste-crosstraining-onstabiele-ondergrond
Oefeningen doen op een ‘onstabiele’ ondergrond is hip. Hoe onstabiel wilt u het hebben?

Staan op je windsurfboard op de golven, hoe klein ze ook zijn, zorgt ervoor dat je constant je balans moet zien te behouden als je droge haren wilt houden. –> Je verbeterd je core spieren en balans

Wind vangen in je zeil zonder voorover getrokken te worden. –> je verbeterd je rug-, arm en corespieren.

windsurfen-de-beste-crosstraining-coordinatie

Wel eens een ‘planerende gijp’ gemaakt? Daarbij moet je letten op de voortdurend veranderende stand van je board, je zeil, de golven en de wind(vlaag). En dat allemaal tegelijk. –> je verbeterd je coördinatie.

windsurfen-de-beste-crosstraining-hartslag

Of je nu voor het eerst op de windsurfplank staat of Pro bent, je hele lichaam is stevig aan het werk. Dat merk je aan je hartslag die flink verhoogt is, maar niet maximaal. –> je verbeterd je conditie.

windsurfen-de-beste-crosstraining-vitamine-d
Zon, Zee en gratis Vitamine D in overvloed.

Lekker in de buitenlucht. –> je verbeterd je humeur (aanzienlijk!) en gratis vitamine D.

Voor mensen die weinig sporten is windsurfen dus een hele gave en gezonde hobby waarbij je op een hele leuke manier ook nog eens aan je fysiek werkt.

Maar ook voor mensen die veel aan (1 bepaalde) sport doen is het een hele goede aanvulling. Het is de perfecte crosstraining. Want welke sport is er nu niet gebaat bij een goede balans, coördinatie en core?

Crosstrainen is het combineren van verschillende trainingsvormen. Als je bijvoorbeeld alleen hardloopt, fietst, SUPt of paardrijdt, is de kans op blessures groot. Crosstraining maakt je sterker en flexibeler en je traint er spieren mee die je tijdens je ‘normale’ sport niet gebruikt. Verder voorkomt crosstraining blessures door de correctie van onbalans in de spieren. De variëatie is weer goed voor je motivatie.

Scroll naar boven